| Leon |
| Site Admin |
 |
 |
| Регистриран на: 12 Май 2005 |
| Мнения: 460 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ванкувър
Пламен Вълков
пратеник на "Стандарт"
За първи път откакто сме във Ванкувър Жени Раданова се появи усмихната при българските журналисти след седмото място във финала на 1500 метра.
- Доволна ли сте от този финал?
- Това, че днес съм тук и се състезавам срещу най-добрите в света на 1500 м за мен лично е много голямо постижение. Не мога да не бъда доволна, като си спомня откъде тръгнах през този сезон. А и дадох най-доброто си време в тази дисциплина.
- На финала първите 7 бягахте по-бързо от досегашния олимпийски рекорд.
- Точно така. На официално състезание никога не съм бягала толкова бързо и не мога да не бъда радостна.
- На полуфинала и финала изчаквахте отзад. Това тактика ли беше?
- Всички състезателки тръгваха с много високо темпо от старта на последните две бягания. С моя треньор преценихме, че е по-добре да остана там, където съм, и да атакувам накрая. По време на цялото бягане Юлиян със знаци ми даваше съвети какво да правя, защото той знаеше какво е темпото.
- Какво не ви стигна на финала, за да биете за шестото място унгарката Хузар?
- Доста се изморих още в полуфинала. Вярно е, че съвсем малко не ми стигна да задмина унгарката, но въпреки това съм доволна от класирането и постижението си.
- Зарадвахте ли се, когато три от конкурентките ви паднаха пред вас на полуфинала?
- Не. Единственото, което в този момент ми беше в главата, бе как да ги заобиколя и да финиширам поне втора.
- Започнахте олимпиадата с осминафинал на 500 м и 7-мо място на 1500 метра. Какво да очакваме от вас на 1000 метра?
- Апетитът идва с яденото. Разбира се, дошла съм във Ванкувър да се боря докрай. Много обичам дисциплината 1000 метра, но и битката там ще е жестока. През сезона показаха много силни резултати на 1000 метра. Трябва да си изключително добре подготвен и в същото време добре тактически да изиграеш нещата.
- Кога тръгна подготовката ви за този сезон?
- Тръгна през август, когато много трудно можех да ходя дори нормално. През май аз все още се раздвижвах след контузията. По същото време основните ми конкурентки тренираха на лед. Считам, че за времето, което имах за подготовка до игрите, взех максимума.
- От толкова много тренировки и състезания намирате ли време да разгледате града или да пазарувате?
- По време на самите стартове стоя пред телевизора с треньора ми и екип от федерацията. Гледаме състезанията и си говорим за неща, които сме преживели. Това е начинът, по който се чувстваме по-близки. Мечтаем си колко хубаво би било в България да има поне една трета от тези условия за спорт, които има Канада. А Ванкувър разгледах още преди година, когато бях тук за Световната купа. Но се надявам след 27 февруари да имам време и да го разгледам по-детайлно.
По материал на:
http://www.standartnews.com/news/details/id/59608/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B8%3A-%D0%9D%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0 |
|